Första kapitlet är färdigt

När vi började skriva vårt första kapitel hade vi knappt kunnat tro att läget i världen skulle bli så oroligt, med krig i Ukraina, fortsatt inflation och räntehöjningar. Detta tillsammans med kraftiga prisuppgångar samt leveransutmaningar på material och komponenter gjorde projektet mer utmanande än någon kunnat förutspå.

Trots detta genomfördes projektet och hade det inte varit för leveransen av värmepumparna hade vi kunnat hålla vårt löfte om inflyttning innan jul 2022.

Nu har familjerna i våra 16 radhus bott in sig och även börjat inreda sina trädgårdar.

LÄRA

Under de 5 första åren kommer vi engagera oss lite extra och fånga upp hur de boende upplever sina hus. Vi vill också LÄRA oss om dessa hus och hur liv och tid påverkar den byggda miljön som vi står bakom. Enligt avtalet utbildar vi föreningens styrelse, hjälper de boende i byggnadstekniska frågor och täcker upp för föreningens beräknade driftskostnader så att de boende och styrelsen får en bra start i första kapitlet i vår bok om hållbara, vackra och smarta bostäder.

Bostadskvaliteter

Vi har hela tiden varit angelägna om att skapa bostäder som har höga bostadskvaliteter och vi har nu kunnat konstatera att vi lyckats. Antalet felanmälningar sedan de boende flyttade in är lägre än tidigare radhus som uppförts i området och energikostnaderna för radhusen är 55% lägre än ett nyproducerat genomsnittsradhus.

 

Stolthet

Gräsmattorna lyser nu grönt och doften från grillarna reser sig mot den blå himmeln. Att höra från de boende att de älskar sina nya hus och att detta blev precis så bra som de hade hoppats gör att vi anser att vi lyckats skapa bostäder som de boende känner stolthet över och vill visa upp för nära och kära.

Vi som jobbat med detta första kapitel är oerhört glada över slutresultatet. Vi anser att dessa 16 radhus är de finaste radhusen i Steninge Slottsby.

Vi känner en stor stolthet över vad vi skapat tillsammans med entreprenören mod:group.

Parallellt med utvecklingen av vårt 2:a kapitel letar vi efter platsen för vårt tredje kapitel. Kontakta oss gärna med idéer och uppslag!

Vi passar på att önska en skön sommar!

Föregående
Föregående

Vi sätter punkt för kapitel 1

Nästa
Nästa

Öppet hus 19/2